Persoane interesate

sâmbătă, 5 februarie 2011

Craii de Curtea Veche (1995)


Craii de Curtea Veche (1995)
Regia
Mircea Veroiu
Cu Răzvan Vasilescu, Mircea Albulescu, Ovidiu Iuliu Moldovan
Gen film
Dramă
Durata
105 minute
Premiera in Romania
1995

Pasadia, Pantazi si Cara se intovarasesc cu marlanul Pirgu, pentru ca "totul e zadarnicie". Pentru acesti printi ai noptilor pierdute, singurul lucru sfant e prietenia, iar "javra" e cea mai buna calauza intr-o calatorie prin noapte.

Ecranizare dupa romanul "Craii de Curte Veche" lui Mateiu Caragiale.

"Un proiect anume pregatit pentru frustrarile epocii ceausiste (aflat, inca din 1970, pe lista urgentelor lui Liviu Ciulei), scos de la naftalina, e reciclat prin adaosuri erotice si limbaj licentios. Sigur ca o vizualizare a "Crailor" va fi intotdeauna un pariu cu imposibilul. Cum sa vizualizezi "parfumul" Orientului ? Dar, chiar sustras compararii cu modelul literar, filmul tot ratat ar ramane. Unde mai sunt pe ecran, "stricatii subtiti" intr-un film coplesit de cuvinte si citate ? E doar o pretinsa adaptare, trista, lipsita de afinitate, ilustrata de actori cu joc "tapan" de marionete. Dar ce film ar fi scos Ciulei de aici". (Tudor Caranfil)

"Aceasta prietenie cu Mircea Veroiu are o particularitate deosebita: in aproape toate filmele lui personajul in care ma distribuie are multe componente care ii caracterizeaza propria biografie." - Ovidiu Iuliu Moldovan - 1995 (Noul Cinema)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu